Employer branding

Word een inspirerende werkgever en win de war for talent!

employer branding inspirerende werkgever tevredenheidsmeting

Beschikt u over een duidelijke en onderscheidende employer branding strategie? Wordt u aanzien als een inspirerende werkgever door externe kandidaten? Solliciteren de kandidaten die u wenst aan te trekken op uw vacatures of trekt u geen passende competenties of persoonlijkheden aan? Zijn uw huidige werknemers brand ambassadors van uw bedrijf en promoten zij u als werkgever bij hun netwerk? 

Een studie van de Brandon Hall group toonde aan dat bedrijven die actief en professioneel aan hun employer branding strategie werken 3 keer zoveel kans hebben op succesvolle aanwervingen. Bovendien werd ook een opmerkelijke daling bij het verloop van hun huidige werknemers vastgesteld. Employer branding werkt dus niet enkel bevorderlijk om externe kandidaten aan te trekken in de war for talent, maar heeft ook een positieve impact op het behoud van uw talent. Vandaar begeleiden wij u graag in uw employer branding strategie, gebaseerd op onze learnings met betrekking tot de behoeften van werknemers die we afleidden uit onze ervaring als marktleider in jobcoaching (>50 000 uren jobcoaching en training).

Wat houdt dit employer branding traject in?

Tijdens dit traject begeleiden we uw directieteam in het opstellen van een duidelijke “employer value proposition” gebaseerd op de missie, waarden en heersende cultuurcode van het bedrijf. Ook tekenen we een programma uit in samenwerking met HR en het directieteam om dit verhaal en deze cultuurcode actief te laten leven doorheen de organisatie. Verder bepalen we de communicatiestrategie naar zowel bestaande als mogelijke nieuwe werknemers, en maken we een brand ambassador plan op. Door middel van dit strategische plan vormen we jouw meest gedreven talent om tot ambassadeurs van het bedrijf, en promoten zij de organisatie als werkgever bij zowel interne als externe stakeholders.

Voor wie is dit traject geschikt?

Dit traject is op maat van directieteams en HR-managers die proactief willen werken aan een lange termijn employer branding strategie die uitgedragen wordt binnen en buiten de organisatie. 

Wat zijn de doelstellingen van dit employer branding traject?

Een succesvolle employer branding helpt uw bedrijf en leidinggevenden om:

  • de juiste profielen en competenties aan te trekken omdat je bedrijf aanzien wordt als een inspirerende werkgever met een duidelijke visie
  • de juiste mensen aan boord te houden omdat zij zich verbonden voelen met de organisatiecultuur en hun plaats en toegevoegde waarde binnen het bedrijf begrijpen
  • het geluk op de werkvloer te maximaliseren
  • (langdurige) ziekte en verzuim te minimaliseren

Wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en we contacteren u binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.