Waardengerichte coaching voor leidinggevenden | The Leadership Academy

Opleiding in waardengerichte coaching voor leidinggevenden

Verbeter jouw coachingvaardigheden om jouw teamleden nog beter op te ondersteunen.

  • Wens je jouw waardengerichte coachingvaardigheden aan te scherpen zodat je jouw team nog beter kan coachen en ontwikkelen?
  • Wil je jouw team succesvol coachen doorheen situaties van weerstand, conflict, stress en/of emotie?
  • Zou je iedereen uit jouw team beter willen motiveren om zo meer verbinding en samenwerking te ervaren?

Dan zal deze opleiding in waardengerichte coaching voor leidinggevenden je vast en zeker helpen!

Binnen de huidige bedrijfscontext is het belangrijker dan ooit tevoren dat werknemers zich gewaardeerd en gecoacht voelen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de coaching die ze van hun leidinggevende ervaren één van de belangrijkste redenen is om te blijven in de organisatie of eerder andere oorden op te zoeken.

Wat houdt deze opleiding voor leidinggevenden in? 

job coaching leidinggevenden

Tijdens de war for talent, in combinatie met Covid-19 is het niet alleen belangrijk om de juiste mensen binnen jouw team aan te werven, maar is het minstens even belangrijk om de bestaande werknemers te behouden. Vandaar is het cruciaal dat je als leidinggevende de nodige professionele coachingvaardigheden ontwikkelt om gepast om te kunnen gaan met de persoonlijke ontwikkeling van je teamleden, alsook met hun werkuitdagingen zoals weerstand, emoties of stress.

Tijdens dit ervaringsgericht en praktisch trainingsprogramma trainen we leidinggevenden in het toepassen van waardengerichte coachingvaardigheden. We reiken praktische coaching tools aan om gepast om te gaan met twijfels, weerstand, conflictsituaties en emoties van teamleden. Ook worden vaardigheden aangereikt om op een constructieve manier grenzen te stellen en feedback te geven. Hierdoor creëer je teamleden die zich gewaardeerd voelen en hun belang binnen de organisatie begrijpen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze praktische hands-on training is geschikt voor directieleden, leidinggevenden, managers, teamleaders of high-potentials die direct of indirect mensen aansturen.

Deze coaching opleiding kan gevolgd worden met collega's uit andere bedrijven, maar kan ook intern gegeven worden en op maat gemaakt worden van uw bedrijf.

Wat zijn de doelstellingen van deze opleiding voor managers?

Na deze opleiding kan de leidinggevende: 

  • De gepaste individuele coaching geven aan teamleden bij typische werkuitdagingen op de werkvloer zoals stress, conflict of weerstand
  • Werknemers ondersteunen bij de ontwikkeling van hun competenties
  • Constructief grenzen stellen en spelregels implementeren, alsook feedback hierop geven
  • Een sfeer van verbinding en waardering creëren in het team, in lijn met de waarden van de onderneming.

Ontdek onze opleiding

Wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en we contacteren u binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.