Insights Discovery workshop

De bouwstenen voor effectieve samenwerking

Insights Discovery

Herkent u een van onderstaande punten binnen uw organisatie?

 • Leeft de wens om de teamsamenwerking te verbeteren?
 • Merkt u dat de samenwerking soms stroef verloopt en er daardoor misverstanden of conflicten ontstaan?
 • Wil u als bedrijf investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers?

Dan kan een Insights Discovery workshop aangewezen zijn! Het succes van iedere organisatie valt of staat bij de prestaties van haar medewerkers. Investeer daarom in je werknemers en geef ze alle mogelijke middelen om hun communicatieve vaardigeheden en onderlinge relaties te versterken.

Wat doet dit met uw organisatie? Uw teams zullen effectiever werken, managers zullen beter leiding geven, werknemers reageren flexibeler op verandering en voelen een sterkere verbondenheid met de cultuur en de waarden van uw organisatie. 

Wij geven deze workshops zowel 1-op-1 voor individuele medewerkers die werken aan hun persoonlijk ontwikkelingsplan, alsook voor teams die meer inzicht in zichtzelf én hun collega’s willen verwerven om zo de basis te vormen voor een constructieve samenwerking.

Wat is Insights Discovery?

Wat is Insights Discovery?

Insights Discovery is een ‘kleurentaal’ die ontwikkeld werd door de Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung. Insights Discovery brengt psychologische voorkeuren in kaart aan de hand van 4 kleuren: Helder Blauw, Zacht Groen, Stralend Geel en Vurig Rood.

Eenmaal je je eigen voorkeuren kent krijg je een beter inzicht in je eigen reacties en je gedrag. Dit is niet alleen belangrijk voor je zelfinzicht, maar als je deze voorkeuren van je teamgenoten ook kent, dan helpt het je ook begrijpen waarom andere mensen op een bepaalde manier reageren.

Het in kaart brengen van de Insights voorkeuren binnen teams kan dus heel verhelderend werken en een constructieve en waardengerichte samenwerking verzekeren.

Het is echter wel belangrijk om als team niet in ‘1 kleur’ te denken want dit brengt valkuilen met zich mee. Kunnen omgaan met de vier Insights voorkeuren zorgt voor een optimale samenwerking en meer diversiteit. Zo haal je het volle potentieel uit je organisatie, je team en je mensen.

Hoe werkt een Insights Discovery test?

Hoe werkt een Insights Discovery test?

Zoals het gezegde zegt: zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

Deze zelfkennis is uitermate belangrijk om je zelfontwikkeling en carrièrepad succesvol te plannen. Insights Discovery kan dus een goede aanvulling zijn voor HR medewerkers om de talenten en competenties van werknemers in kaart te brengen.

Ook kan het gebruikt worden als onderdeel van een teambuilding activiteit of conflict coaching om collega’s meer inzicht te geven in de onderliggende dynamieken en gedragingen van elkaar. Als je elkaars kleurenmix kent weet je beter hoe je toekomstige vraagstukken en projecten succesvol kan introduceren bij elkaar.

Een Insights Discovery workshop bestaat uit 3 stappen:

 1. Het invullen van een online vragenlijst bestaande uit 25 gemakkelijk in te vullen vragen. Deze vragenlijst dient voor de workshop of de coaching ingevuld te worden.
   
 2. Jouw unieke Insights Discovery profiel dat samen met een gecertificeerd Insights Discovery practitioner individueel of in groep besproken wordt.
   
 3. De start van jouw persoonlijke en/of team ontwikkelingsplan. Jouw profiel en dat van je team kennen is belangrijk, maar je moet er natuurlijk ook mee aan de slag gaan. Je kan deze gebruiken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het verbeteren van de teamsamenwerking of het verscherpen van jouw leadership skills.

Wat zijn de voordelen van Insights Discovery workshop voor uw organisatie?

Wat zijn de voordelen van Insights Discovery workshop voor uw organisatie?

Ontwikkeling van werknemers is in tijden van een ‘War for Talent’ ontzettend belangrijk. Niet alleen om de juiste mensen te behouden, maar vooral ook om ervoor te zorgen dat ze op de juiste stoel zitten. De werkomgeving en bijgevolg ook de taken veranderen voortdurend waardoor het cruciaal is om de talenten en competenties van je werknemers inzichtelijk te hebben om interne bewegingen te faciliteren.

Een bijkomende uitdaging tegenwoordig is het feit dat werknemers steeds meer vanop afstand of vanuit thuis werken. Werken vanop afstand creëert vaak misverstanden als gevolg van het verkeerdelijk interpreteren van mails die heen en weer gaan. Je verliest de connectie met elkaar. Als je dagelijks naast elkaar werkt kan je zaken snel face-to-face bespreken, met de nodige emotie en lichaamstaal. Als plots het merendeel van de communicatie via mail of in het beste geval via telefoon of videocall verloopt ontstaan er meer misverstanden en problemen tussen de collega’s omdat een tekst vaak anders geïnterpreteerd wordt dan oorspronkelijk bedoeld werd. Als je elkaars kleurenmix kent zal deze challenge aanzienlijk minder groot zijn omdat je weet hoe je je verschillende collega’s het beste benaderd om conflicten te vermijden.

Tot slot verbetert het investeren in persoonlijke ontwikkeling van werknemers de retentie aanzienlijk. De tijden dat een hoog loon en leuke extra legale voordelen het belangrijkste waren voor werknemers is voltooid verleden tijd. Vandaag de dag zoeken werknemers een werkgever die dezelfde waarden en normen heeft als henzelf en die naast een gepast verloningspakket ook investeert in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling, carrièrepad en work-life balans. Werknemers spenderen de meeste tijd op het werk (of achter hun pc) en zoeken daarom een werkgever waarbij zij een thuisgevoel ervaren.

Waarom Insights Discovery volgen via The Value Connectors?

Waarom Insights Discovery volgen via The Value Connectors?
 • The Value Connectors is een succesvolle en snelgroeiende organisatie met locaties over heel Vlaanderen en Brussel.
 • We zijn een opleidingscentrum met ervaren senior coaches, elks met hun eigen specialismen (> 1000 uren praktijkervaring in coaching)
 • We beschikken over drietalige Insights Practitioners
 • Wij dagen werkgevers dagelijks uit om een inspirerende werkgever te worden/blijven en voorzien de tools om hier dan ook actief mee aan de slag te gaan.
 • Als Preferred Partner van Vlerick Alumni beschikken we over een mooi aanbod aan employer programma’s om u doorheen de verschillende challenges van de employer journey te loodsen.

Ben je benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Vul dan onderstaande contactformulier in en we contacteren je binnen de 2 werkdagen.

 

Wij bieden ook gelijkaardige workshops aan door middel van Enneagram en MBTI. Wij luisteren graag naar uw wensen om samen te bekijken welke workshop het beste bij u of uw organisatie past. Klik hier en vul ons contactformulier in. Wij contacteren u binnen de 2 werkdagen om samen de mogelijkheden te bekijken.

 

© The Insights Group Ltd, [2020]. All rights reserved.’

Bekijk de video

Wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en we contacteren u binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.