MBTI: versterk zelfinzicht & teamsamenwerking

MBTI ‘Myers-Briggs®’ persoonlijkheidsrapport

De bouwstenen voor persoonlijke ontwikkeling

MBTI

Persoonlijke ontwikkeling, een constructieve teamsamenwerking en goed leiderschap begint bij zelfkennis. MBTI is de ideale tool om:

 • De zelfkennis van uw werknemers of leidinggevenden beter in kaart te brengen
 • De teamdynamiek en samenwerking binnen uw organisatie te verbeteren
 • Conflicten tussen teams of werknemers bespreekbaar te maken en op een constructieve manier op te lossen
 • Te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van uw werknemers

 

Onze MBTI geaccrediteerde coaches geven deze workshops zowel 1-op-1 voor individuele medewerkers die willen werken aan hun persoonlijk ontwikkelingsplan, alsook aan teams die meer inzicht in zichzelf én hun collega’s willen verwerven om zo de basis te vormen voor een constructieve samenwerking.

Wat is een MBTI persoonlijkheidsrapport?

MBTI staat voor Myers-Briggs® Type Indicator en bestaat uit 16 types die het resultaat zijn van 4 mentale functies:

 • Omgeving: waar richt u uw aandacht op? Meer introverte (I) mensen richten hun energie naar binnen versus extroverte (E) mensen die hun energie meer naar buiten richten.
 • Waarneming: hoe neem je zaken waar? Sommige mensen baseren zich vooral op basis van feiten en details (S), anderen gebruiken eerder hun ‘6e zintuig’ (N).
 • Beslissen: hoe maak je beslissingen? Denkers (T) beslissen op basis van objectieve feiten en logica, daar waar voelers (F) keuzes maken op basis van ‘buikgevoel’ en persoonlijke waarden.
 • Omgang: hoe anticipeer je op jouw omgeving? Gestructureerde personen (J) werken vooral planmatig en probleemoplossend daar waar spontanere types (P) van flexibiliteit houden en een groter aanpassingsvermogen hebben.

Door het invullen van de MBTI vragenlijst ontstaat er op basis van jouw antwoorden en voorkeuren een combinatie van 4 letters. Deze 4 letters beschrijven jouw persoonlijkheidstype.

Hoe werkt MBTI of Myers-Briggs® Type Indicator?

MBTI personalities

Een MBTI test bestaat uit een online vragenlijst waarbij je telkens aangeeft welk antwoord het beste beschrijft hoe jij je voelt of gedraagt. Vervolgens bepaalt een algoritme welk type persoonlijkheid je hebt, gebaseerd op jouw antwoorden.

MBTI beschikt over 16 persoonlijkheidstypes:

 • INTJ, INTP, ENTJ, ENTP
 • INFJ, INFP, ENFJ, ENFP
 • ISTJ, ISFJ, ESTJ, ESFJ
 • ISTP, ISFP, ESTP, ESFP

Tijdens een individuele- of groepsworkshops lichten we de betekenis van deze types in detail toe zodat je leert begrijpen wat jouw persoonlijkheidstype is en mogelijks ook dat van jouw collega’s.

Wat zijn de voordelen van een MBTI-workshop voor uw organisatie?

Zoals het gezegde zegt: zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

In tijden van een ‘war for talent’ is het meer dan ooit belangrijk om te investeren in persoonlijke ontwikkeling van uw werknemers. Niet alleen om te begrijpen hoe zij denken, maar ook om ervoor te zorgen dat zij op de juiste stoel zitten en de nodige doorgroeimogelijkheden hebben. Waardering is meer dan ooit belangrijk om de juiste mensen te behouden.

Anderzijds verandert de dagelijkse werkomgeving constant. Hierdoor ontstaat er weerstand en vaak ook miscommunicatie tussen werknemers. Inzicht in jezelf én in elkaars voorkeuren verbeteren teamsamenwerking. Dit vormt de basis van connectiviteit tussen elkaar én met de waarden en visie van het bedrijf.

Als je als leidinggevenden meer inzicht hebben in hoe elke medewerker fuctioneert in je team, dan kan je beter anticiperen en gerichter communiceren. Je wordt je bewust dat een en dezelfde communicatie naar jouw team vaak niet aangewezen is, maar dat sommige personen een andere aanpak vereisen. Hierdoor verminder je conflict en weerstand en streef je samen dezelfde bedrijfsdoelen na. De productiviteit van werknemers bepalen nu eenmaal het succes van de onderneming.

Waarom een MBTI test volgen via The Value Connectors?

Waarom een MBTI test volgen via The Value Connectors?
 • The Value Connectors is een succesvolle en snelgroeiende organisatie met locaties over heel Vlaanderen en Brussel.
 • We zijn een opleidingscentrum met ervaren senior coaches, elks met hun eigen achtergrond (> 1000 uren praktijkervaring in coaching)
 • We beschikken over drietalige MBTI Practitioners
 • Wij dagen werkgevers dagelijks uit om te investeren in hun Employer en voorzien de tools om hier dan ook actief mee aan de slag te gaan.
 • Als Preferred Partner van Vlerick Alumni beschikken we over een mooi aanbod aan employer programma’s om u doorheen de verschillende challenges van de employer journey te loodsen.

Ben je benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Vul dan onderstaande contactformulier in en we contacteren je binnen de 2 werkdagen.

 

Wij passen ons graag aan aan de teamdynamiek en de ontwikkelingen binnen uw organisatie. Daarom beschikken wij ook over gelijkaardige workshops zoals Insights Discovery en Enneagram. Wij luisteren graag naar uw wensen om samen te bekijken welke workshop het beste bij u of uw organisatie past. Klik hier en vul ons contactformulier in. Wij contacteren u binnen de 2 werkdagen om samen de mogelijkheden te bekijken.

 

Wenst u meer info over onze trajecten te ontvangen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en we contacteren u binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.